moje gratki bezawaryjności Jurku. Moja ma prawi 180 kkm i tez mam problem z schowkiem nad nawiewami :wink:
jak zamontować PAS BEZWŁADNOŚCIOWY na tylnej kanapie
Zwiń
X
-
jak zamontować PAS BEZWŁADNOŚCIOWY na tylnej kanapie
Mam całkiem duży problem, mianowicie - urodziły mi się blizniaki (a mam już córkę) no i trzeba jakoś te dzieci wozić w octavi z ( 2001r.)
Na tylnej kanapie mam po środku pas biodrowy, którym nie wolno zapinać fotelika, więc pomyślałem aby zamontować tam pas bezwładnościowy, ewentualnie zaczep isofix.
Tutaj pojawia się problem, bo nie wiem jak to zrobić, czy trzeba wymienić tylną kanapę...?
liczę na doświadczenie i pomoc szanownej grupy forumowiczów, może jakieś nowatorskie rozwiązanie.
Zrozpaczony, ale szczęśliwy posiadacz trójki dzieci.
-
-
mmaarcin,
Ja w kombi z 2005 mam 3 pasy bezwładnościowe z tyłu. Poszukaj może samego oparcia jak podpasuje tapicerka albo chociaż całą kanape tylną.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Ja też z tyłu mam 3 pasy bezwładnościowe. Fakt chyba mam przeróbkę z angielskiej wersji.
Jedno co zauważyłem - jak nie ma tylnego podłokietnika i jest zagłówek to jest i pas bezwładnościowy w środku.
Mam jednego dzieciaka i z powodzeniem wykorzystuję ten środkowy pas do przypięcia fotelika. Zawsze to bezpieczniej.
Co do przeróbek, to odradzam, lepiej kupić całą tylną kanapę lub się z kimś zamienić bo to grosze kosztuje. Może akurat ktoś woli mieć tylny podłokietnik zamiast pasa 3 punktowego.
Komentarz
-
Komentarz